Cum să depășești anxietatea

Alergi și alergi și alergi și se pare că nu ajungi nicăieri. Sau, mai degrabă, ajungi la locul în care ai crezut că vrei să mergi și se dovedește că nu era ceea ce îți doreai. 

Ce urmeaza acum?

Și întrebarea de milioane de dolari: cum să eliminăm anxietatea pe care aceasta fuga ne-o provoacă?

Cu toții am fost în această situație cândva în viață.

Se dovedește că dorim ceva cu toată puterea și uităm de momentul care se strecoară prin mâinile noastre doar pentru că vrem să umplem găuri adânci cu ceva extern pentru noi înșine. Și când atingem acele obiective pe care ni le-am propus, ne dăm seama că bucuria durează o secundă, iar apoi suntem din nou, cu golurile noastre interioare, gata să facem aceeași greșeală de a crede că ceva extern ne va schimba viata noastra.

Într-o zi am citit o frază care spunea:

„Îți amintești ziua în care ai visat să fii unde ești astăzi?” 

Și, desigur, îmi amintesc. 

Acolo am fost, cu obiectivele în mâini și cu capul în viitor. Până când mi-am dat seama că viața este acel moment în care am plecat să urmăresc acele obiective care au creat anxietate internă. Ma simteam aiurea si aveam acel sentiment de a merge fără scop. 

Știi de ce? 

Pentru că externul nu depindea de mine. Eul meu m-a pus pe frânghii. 

„Fericirea nu este în alt loc, ci în acest loc, nu într-un alt timp, ci în această clipa”

Avem tendința să facem greșeala de a ne spune noua înșine: „când voi câștiga X suma de bani, voi fi fericit”, „când voi primi X, voi fi fericit”, „când voi avea casa viselor mele”, „când voi avea o familie” , „Când găsesc iubirea vieții mele” … Uităm să ne întrebăm de ce vrem ceea ce vrem; doar vrem. 

Iar când realitatea nu îți îndeplinește așteptările, atunci se creează o anxietate pentru a realiza ceea ce crezi că îți va schimba viața. Iar problema nu este în realitate, ci prin faptul că îți lași ego-ul să te facă să crezi că trebuie să fie altfel pentru ca tu sa fii fericit.

Problema este rezistența ta la viața vie, cu o nevoie pe care egoul tău o creează pentru tine, gândindu-te că ai nevoie de acele obiective, când viața este perfectă așa cum este, iar acest moment în care te lași evadat este singurul lucru care există. Dar uneori nu știm să trăim în prezent.

Dorința ne expune lacunele noastre, pentru că recurgem la ceva extern pentru a completa golurile care au un motiv mult mai profund decât să câștigăm mai mulți bani sau să avem o mașină mai bună. 

Și îți petreci viața alergând după ceva și când ai acum acel ceva îți dorești mai mult și mai multe și multe altele. Asta nu se oprește niciodată. Atunci devii cea mai vulnerabilă versiune a ta, deoarece ori de câte ori ceva extern îți controlează modul de a acționa, vei fi în pericol. 

În pericol de a claca în realitate. 

Da drumul la dorintele tale si lasa-le sa plece. Nu e gresit sa vrei sa realizezi o multime de lucruri, dar e crima sa le consideri responsabile pentru fericirea ta.

Dorind te expune. Dorința te face să mergi la viitor. Dorința te face să uiți de acest moment, care, curios, a dispărut deja și nici măcar nu ai profitat de el, pentru că te afli într-un alt loc care există doar în mintea ta. 

Anxietatea apare atunci cand traiesti in abstract, in trecut sau in viitorul tau. In momentul prezent nu exista anxietate. Ea nu are cum sa se produca, daca inveti sa fii prezent si te bucuri de clipa de acum.

Ce iti genereaza tie anxietate in prezent sunt gandurile tale din trecut sau din viitor. Asa ca nu pica prada imaginatiei tale, planului pentru viitorul tau.

Eul nu încetează niciodată căutarea lui de a atinge obiectivele, iar atingerea lor este incredibilă, dar la ce se folosește atingerea lor dacă nu te bucuri de ele? 

Vrei, dar dacă nu vei atinge niciodată acel obiectiv, atunci nimic nu mai are sens.

Obiectivele tale nu te definesc!

Evident, este minunat să le ai, dar atâta timp cât acestea nu provin de la niciun gol care te face să părăsești acest moment. 

Prefer să îmi ating toate obiectivele. Și prefer pur și simplu pentru că dacă nu reușesc, nu se întâmplă nimic. Știu cine sunt, mă iubesc aici și acum, fără să fiu atins nici măcar acele obiective și niciunul nu mă definește. 

Definiția ta, cine ești tu, este mult mai mare decât orice obiectiv pe care egoul tău te face să crezi este esențială. Singurul lucru important este să te bucuri de viață care, prin urmare, îți alunecă printre degete. 

 

Să ai obiective și să le ai mari 

Du-te după obiective care te fac să sari din pat în fiecare dimineață, care te inspiră să trăiești pasionat de procesul în care te implici. Îndrăzniți să aveți obiective pe care nu le puteți spune altora, deoarece nimeni nu le-ar înțelege. Ai obiective pe care nici măcar tu nu le poți explica în cuvinte. Înainte de a stabili acele obiective, asigura-te că intelegi că modalitatea de a te bucura de proces este să preferi decât să doriți. Este modul în care îți spui vieții că obiectivele tale nu te definesc, că rezultatul nu contează pentru că vei avea parte de un timp incredibil. 

Asta mai mult decât obiective simple, sunt mari preferinte. Eu prefer să le realizez pe toate si stiu ca realizarea lor imi va aduce bucurie la o bucurie exstenta si nu obiectivele reprezinta sursa bucuriei mele.

Și dacă din întâmplare nu reusesti, ce contează? 

Deja esti fericit, ce rost are sa iti strici starea?

Când îți dai seama că acest moment este unic, încetezi să mai vrei să fii în altă parte, iar orice forma de ingrijorare si stres va disparea.

În plus, anxietatea chinuie pe foarte mulţi, iar simplul fapt că îţi stabileşti lucruri care crezi că îţi vor aduce fericire şi împlinire, ele vor face în aşa fel încât să îţi amplifice stările anxioase.

Soluţia este să înveţi să fii prezent şi să lucrezi la rezolvarea anxietăţii tale, cea care te ţine departe de a fi fericit.

Cumva, toate aceste lucruri sunt conectate, iar o mişcare inteligentă este aceea de a învăţa rapid cum să îţi elimini anxietatea astfel încât să rămâi cu mintea limpede.

M-am luptat timp de mai mulţi ani cu atacurile de panică şi anxietatea şi am învăţat şi aplicat o mulţime de tehnici care nu m-au ajutat mai deloc.

În schimb, am aplicat o formulă rapidă prin care am reuşit să îmi controlez foarte bine stările de anxietate şi atacurile de panică.

Mi-am promis că atunci când o să am rezultate, să ajut cât mai multă lume să obţine rezultate. Aşa a luat naştere „Metoda uşoară prin care am ajuns să-mi controlez atacurile de panică şi anxietatea după ce timp de 5 ani de zile am fost captiv în propria casă” pe care vreau să ţi-o ofer în mod gratuit.

Vreau să împărtăşesc cu tine tot ce m-a ajutat în această perioadă să controlez şi chiar să elimin atacurile de panică şi anxietatea.

Ps: De când am realizat-o, a ajutat pe mii de oameni.

Fii şi tu unul din acei oameni care au obţinut rezultate considerabile şi au învăţat cum să câştige bătălia cu propria frică.

Apasă pe imaginea de mai jos şi descarcă materialul.

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *