Cum să te iubeşti pe tine însuți

Sunt sigur că ai auzit că e foarte important să te iubeşti pe tine însuţi. Se vorbeşte foarte mult despre acest concept şi există tot felul de metode care să te ajute.

Când vorbim despre iubirea de sine, majoritatea oamenilor întâmpină o anumită dificultate. Le este greu să se iubească, atât timp cât în viaţa lor sunt prezente anumite probleme sau nemulţumiri.

„Cum pot să mă iubesc, dacă sunt nevoit să trec prin anumite suferinţe?”

Ei bine, procesul de iubire de sine constă în a vedea lucrurile bune care exista în viaţa ta.

Pentru a obține stima de sine, caută ceea ce ești. 

Sapă adânc şi găseşte răspunsurile în interiorul tău pentru a afla cine eşti, pentru ce ai venit pe această lume şi care este darul tău, ce te face pe tine unic şi special şi ce poţi să dai altora.

Dar aminteşte-ţi că o mare parte din a ne iubi constă în îmbrățișarea umbrei noastre. 

A înceta să-ţi arunci umbra în exterior, să ţii cont de ea, şi să o validezi, să-ţi asumi responsabilitatea, este începutul iubirii de sine. Poţi să te iubeşti cu adevărat, doar dacă îţi iubeşti şi umbra.

Nu există altă cale.

Ce reprezintă umbra fiecăruia şi de ce e important să o accepţi?

În termeni foarte simpli, umbra reprezintă ceea ce încă nu acceptăm în noi înșine. Acele aspecte ne asumate sau respinse din noi înşine.

 

Hai să îţi dau un exemplu că să poţi înţelege mai bine:

 

Dacă ești o persoană care încearcă tot timpul să fie calmă, refuzându-ţi astfel furia, vei atrage oameni furioşi în viaţa la. Aceşti oameni vor oglindi ceea ce tu conții în inconștient, dar te chinui să reprimi.

Ei sunt exact ca nişte oglinzi, dar nu ale Eului tău conştient, ci ale psihicului tău inconştient. Cu cât apărările tale sunt mai puternice, cu atât vor fi create situaţii de viaţă în care tu să fii mai apropiat de asemenea oameni.

Astfel, fără voia ta, te poţi trezi cu un şef său coleg de birou irascibil şi chiar violent, după cum te poţi îndrăgosti de o persoană foarte liberă în manifestarea furiei.

Dacă eşti căsătorit şi ai o familie, s-ar putea să constaţi la soţie sau la unul din copiii tăi ieşiri necontrolate, inexplicabile.

În umbra ta se află şi temerile tale, acelea pe care le reprimi şi încerci să le fereşti de lume, dar ascunderea lor nu va face altceva decât să te limiteze.

Exemplele pot continua, dar sunt sigur că ţi-ai făcut o idee.

A te iubi începe din interior

Acolo exista lucrurile bune pe care le ai, dar şi acelea care au nevoie de acceptarea ta.

Suntem împărțiți. Trebuie să vedem în interior. În interiorul tău există lumină și umbră, dar din moment ce ne este frică de umbră, o criticăm și o judecăm. O vedem ca pe ceva ce nu face parte din noi şi încercam să ascundem gunoiul sub preş.

Suntem polarizați ca societate, turnând otravă. O vedem mult pe rețelele de socializare: mulţi vorbesc prost despre ceilalți, criticând. 

Idealul este să ne întoarcem spre interior și să ne întrebăm de ce ne deranjează acele lucruri ale altora. 

Îmi aduc aminte de o vorbă tare:  „ce te lovește, te verifică”

Întreabă-te care este cel mai rău lucru pe care poţi să îl suporţi în lume, care este cel mai rău lucru pe care oamenii îl pot face. 

Uită-te în jurul tău și verifică ce te separă de alţii și găsește-l în tine. Când vei găsi în tine o sămânţă a acelui lucru, vei înceta să fii înstrăinat de oameni. Vei înceta să te simți singur, vei realiza cu smerenie că ceea ce vezi despre ei, ai în tine și vei începe să lucrezi la dezvoltarea ta ca persoană. 

Vei înceta să-i judeci pe oameni și vei putea să-i înțelegi pe ceilalți. 

Când începi să îţi iubeşti aproapele, vei vedea ca toate acele lucruri pe care nu le suportai la alţii, există şi în tine. Conştientizând acest lucru, ai ocazia să vezi că suntem asemănători cu alţi oameni şi în loc să urăşti chestia asta, oferă-i blândeţe şi acceptare.

În acest fel, îţi va fi mai uşor să te accepţi şi să te iubeşti.

Şi acceptarea şi iubirea fără de ceilalţi vor fi mai simple.

Oamenii din jur ne sunt oglinzi şi ceea ce apreciem sau nu ne place la ceilalţi, ne oferă oportunitatea să revizuim la noi înşine.

Un lucru foarte important de care să ţii cont e acela că ai nevoie să trăieşti cât mai mult în prezent, în clipa de acum, indiferent care este situaţia.

E perfect în regulă să ai visuri, dar nu lăsa ca magia îndeplinirii lor să îţi fure momentul prezent.

Visurile, dorurile, oamenii din trecut, experienţele care or să vină, toate astea ne îndepărtează de împlinire și fac mai dificil procesul de a ne iubii pe noi înşine. 

Dacă încetezi să mai stai atât de mult în viitor şi  începi să iubești ceea ce ești și ceea ce ai acum, vei vedea o îmbunătăţire considerabilă a calităţii vieţii tale. Acesta este un proces intern, este iubirea prezentului tău. A te iubi aici și acum, fără a fi afectat de exterior, de trecut sau de viitorul care încă nu a venit.

Cu cât pierzi mai mult timp în trecut sau eşti „plecat” în viitor, cu atât îţi omori mai mult prezentul. Și nimic nu este mai de valoare decât prezentul tău. Aşa că e nevoie să începi să trăieşti cu adevărat, acum, în clipa prezenta.

Spune-ți povești care te fac să te simți bine și nu mai spune drame care te fac să te simți prost. Vizualizează-te într-un mod pozitiv, în timp ce încă te bucuri de ceea ce ai. Încetul cu încetul, atragi ceea ce visezi, fără să te ții de un moment care încă nu a venit, iar vizualizările tale devin realitate.

 

Deci, cum te iubești pe tine însuți?

Pentru a putea să te iubești pe tine, îmbrățișează-ți dualitatea. În loc să vrei să te schimbi pentru a te adapta altora, acceptă-ți atât partea întunecată cât și lumina. Nu mai încerca să fii ca toți ceilalți și dă-ţi voie să fii tu, cel autentic.

Începe să accepţi şi acele părţi din tine pe care îţi este greu să le iubeşti. Realizează ca ele fac parte din tine, că sunt ale tale şi ca să nu te mai supere, au nevoie de acceptarea şi de iubirea ta.

E tot ce vor de la tine. Nimic mai mult.

Găseşte acele lucruri pe care e nevoie să le îmbunătăţeşti şi pe care le judecai la alţii, şi îmbrăţişează-ţi lucrurile frumoase de care dispui acum.

Fii prezent în viaţa ta şi caută în interior toate acele lucruri bune pe care le ai. Crede-mă că ai o mulţime.

Gândeşte-te de ce un anumit lucru te deranjează atât de mult și reflecta asupra modului în care rezonează cu tine. Identifică-ţi lumina, caută modalități de potențare a acesteia și nu lăsa umbra să o stingă. Găsește-ți echilibrul, pacea, bucuria şi fericirea. Ele nu or să vină niciodată de afară, ci doar din interior.

Eu am învăţat un lucru important şi m-aş bucura să te servească şi pe tine.

Am început să mă tratez exact aşa cum mă port cu prietenii mei. Sunt atent la modul în care vorbesc cu mine, mă ajut de fiecare dată, am grijă să fiu acolo pentru mine, sunt sincer, loial şi petrec timp de calitate cu mine, la fel cum fac cu prietenii mei.

Dacă vei aplica ceea ce am făcut eu, vei căpăta un prieten bun pe care îl vei avea toată viaţa.

Iubindu-te, îți permite să te bucuri de cea mai pură dragoste: propria ta dragoste. 

Este baza așa-numitei stabilități emoționale pe care o căutăm atât de mult.

Pierdem ani de zile căutând lucruri care se afla în interiorul nostru.

Când vorbim despre „a te iubi”, este vorba de a-ți descoperi darul, de a-ți onora umbră și ego-ul și, în același timp, a da frâu liber luminii tale. Nu-ți ascunde ego-ul, dar nu-l lăsa să te controleze. Nu îţi face griji pentru ceea ce spun alţii despre tine. Nu mai acoperi ceea ce ești; a face asta înseamnă a-ți ascunde propria strălucire.

Îţi creezi propria realitate. Iubește-te pe tine și acceptă-ți prezentul. E cel mai minunat dar. Povestea ta depinde de tine și de dragostea pe care o ai pentru tine.

Ca să începi să te iubeşti pe tine însuţi, e nevoie să renunţi la anumite rezistente din trecut. Din păcate, o lipsă de explorare a lucrurilor care ne împiedică să ne iubim, va face dificilă sau aproape imposibilă iubirea de sine.

De asta e nevoie să cauţi şi să descoperi ce anume te împiedica să te iubeşti şi cum să scapi de acele blocaje care te sabotează.

Mi-a fost greu să mă iubesc şi mai tot timpul a fost o luptă prezenta în interiorul meu. Nu înţelegeam cum pot să fac pace cu mine şi să accept şi să iubesc şi acele lucruri care nu erau în regulă la mine.

Am descoperit că, atunci când vrei cu adevărat să înveţi să te iubeşti, să fii fericit, să te bucuri de momentul prezent fără ca temerile legate de viitor să te pătrundă, iar experienţele trecutului să te îngenuncheze, apar de fiecare dată oportunităţi.

Am căutat cea mai simplă formulă care să funcţioneze şi să te ajute într-un mod profesionist să te iubeşti şi să descoperi acea putere interioară care să facă mai încrezător, mai curajos şi mai motivat în ceea ce faci.

Astfel, am scris cartea „Călătoria către adevărata putere din tine” în care te învăţ cum să dai la o parte tot ceea ce te împiedică să te iubeşti şi care te făcea să îţi formezi o părere proastă despre tine. Porneşte chiar acum în această călătorie şi dă-ţi voie să vezi ce persoană minunată se află în interiorul tău. Descătuşează puterea pe care o ai şi începe să obţii rezultate fascinante în viaţa ta.

Da-ţi voie să te iubeşti şi vei vedea cum întreaga viaţă se va schimba, iar zilele tale vor fi din ce în ce mai binecuvântate.

Apasă pe imaginea de mai jos şi comandă cartea:

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *