Cum va fi pentru tine anul 2020

La mulţi ani!

Îţi scriu primul articol de pe anul 2020.

Ce faci? Cum eşti?

Cum ai pornit în noul an?

Care sunt gândurile şi emoţiile tale?

Ce îţi doreşti să obţii în această nouă călătorie numită 2020?

Va fi un an frumos, un an greu?

Vom vedea cum o să aşezăm lucrurile astfel încât să facem din viaţa un loc frumos de trăit.

A trecut petrecerea şi toată acea perioadă în care te-ai distrat, te-ai relaxat şi te-ai simţit bine alături de prieteni şi familie.

A trecut acel moment unic de Revelion în care apare următoarea magie:

Pentru o clipă, trecutul şi viitorul existau deodată în prezent.

Ai simţit şi tu această senzaţie?

Eu am simţit din plin şi chiar m-am gândit bine la asta.

Este unul din acele momente în care apare aceasta puternică percepţie şi când realizezi că tu eşti şi trecutul, şi viitorul, dar şi prezentul care simte toate astea.

Este binecuvântarea vieţii, dar şi trinitatea care îşi face simţită prezenţa.

După ce trec toate acestea, totul începe să revină la normal.

Începem muncă, încep grijile şi problemele.

 

Încep acele bătăi de cap şi unele dificultăţi pentru unii, iar pentru ceilalţi începe o nouă perioadă în care totul este aranjat în viaţa lor şi oferă recunoştinţa şi binecuvântare vieţii.

Citeam acum câteva zile că atât de Crăciun cât şi în noaptea de anul nou mai multe persoane s-au sinucis, mai ales în rândul tinerilor.

Pentru mulţi oameni, mai sensibili şi mai centraţi pe emoţii şi gândire radicală, sărbătorile nu sunt altceva decât perioade de “moarte şi renaştere”

Orice perioadă nouă are un început dificil şi plin de necunoscut, iar sfârşitul este terifiant şi greu de dus pentru oameni. 

Lista lucrurilor pe care nu le-au făcut, frustrări, nemulţumiri personale,lipsa iubirii, a rezultatelor şi teama că anul nou va aduce aceeaşi rutină obositoare îi fac pe mulţi să se simtă foarte prost la început de an.

Îmi aduc aminte cât de dificil era şi pentru mine fiecare început de an.

La Revelion eram întotdeauna cu oameni dragi, mă simţeam super bine, petreceam, iar apoi, când reveneam la viaţă normală, simţeam în mine un gol imens.

Aveam perioade în care îmi era tare dificil să mai merg la petreceri pentru că, îmi era pur şi simplu teamă de ce va urma, de a mai trece din nou prin stările de după.

Orice ieşire din rutină, petrecere, Revelion, Paşte, etc, e de fapt o “rupere” de realitate.  O scurtă deconectare.

 

Acolo eşti înconjurat de oameni dragi, totul pare mai simplu, eşti concentrat pe distracţie, dar când totul se termină, începe viaţa.  

Când toţi pleacă, rămâi doar tu şi pereţii camerei tale care sunt martori la suferinţa ta.

Şi dacă nu eşti mulţumit de viaţă, în faţa ta se derulează din nou iadul.

Lipsa încrederii în sine şi în puterea ta de a face faţa noului an, a sarcinilor pe care le ai de dus, a responsabilităţii şi a transformării unei vieţi banale într-una de calitate, toate astea te fac să te simţi mic şi neputincios.

Probleme pe care le cari cu tine de ani de zile şi le târăşti de la an la an şi astea te înspăimânta şi te fac să îţi pierzi speranţa.

Ce e un om care nu mai are speranţă şi un orizont frumos care să i se arate în faţă?

E un om pierdut.

 

Crede că toată puterea şi responsabilitatea se afla în afară, când de fapt, el este cel care poate să schimbe lucrurile în favoarea lui.

Dar sunt sigur că toţi ştiu teoria.

Toţi ştiu că au puterea de a face ceva, de a acţiona şi de a câştiga, dar prea puţini sunt cei care vor să vadă şi cum să facă asta.

Şi mai puţini îşi asumă responsabilitatea schimbării şi devin pe deplin implicaţi în viaţa lor.

Acest pas nu este deloc uşor pentru majoritatea oamenilor.

Mulţi sunt secaţi de energie şi chiar dacă îşi doresc să schimbe ceva, nu mai au putere să facă asta.

Dar nu e moment potrivit să te blochezi şi să îţi plângi de milă.

Dacă nu ai lucrurile pe care le doreşti, asta nu înseamnă că nu le vei avea niciodată.

Dacă nu eşti fericit, asta nu înseamnă că nu vei fi niciodată.

Dacă nu ai oamenii pe care îi vrei lângă tine, asta nu înseamnă că nu îi vei avea niciodată.

Dacă eşti singur şi lipsit de iubire, asta nu înseamnă că vei fi toată viaţa singur şi lipsit de iubire.

Toate acestea nu sunt decât realitatea momentului. 

Anumite evaluări personale care pot fi schimbate.

Greşeala oamenilor este aceea că rămân blocaţi în realitatea actuală şi uită că şi în trecut au depăşit cu succes momente chinuitoare.

Nu judec comportamentul ăsta.

Îl înţeleg perfect şi empatizez cu persoanele care îl au pentru că, timp îndelungat, şi eu l-am avut.

Mi-a fost tare greu să găsesc ceva să mă prind şi să rămân acolo în timp ce cădeam cu mare viteză.

Dar de unde apare această vulnerabilitate?

Ce face diferenţa între cei care au o atitudine optimistă la trecerea dintre ani şi cei pentru care trecerea înseamnă că o pierdere imensă, un fel de “moarte spirituala” a unui capitol important şi începerea cu mare incertitudine a altuia.

 

Ce au în plus oamenii care pot trece mai uşor?

Ei bine, oamenii pentru care această perioadă este dificilă sunt ataşaţi atât de mult de trecut, de experienţele lor, de lipsa de încredere încât nu pot vedea colorat decât ceea ce au fost şi în tonuri de gri viitorul.

Atunci când nu poţi să te rupi de trecut, de traume, de tot ceea ce ţi-a făcut sufletul bucăţele, rămâi prins că într-un nisip mişcător.

În ochi ai imaginea nereuşitelor tale şi a experienţelor care te-au marcat.

Astfel, pe lângă durerea pe care ai simţit-o atunci, tu ai parte şi în prezent de ea.

Dacă nu înveţi să “detoxifici” sufletul tău, să bagi în sertar toate acele amintiri mai puţin plăcute şi le ţii permanent aproape de ochi, văzându-le în fiecare zi şi raportându-te la ele, tu practic nu vei vedea nimic din prezent şi viitor.

Imaginează-ţi că eşti la cumpărături şi ai o mulţime de plase în mâini, de cutii pe care le cari una peste alta în faţa ta şi care îţi obturează vederea.

Cum te simţi când faci un pas?

Cât de sigur eşti pe tine că păşeşti pe un drum bun?

Ce prezent observi şi ce viitor vezi în faţă?

Toate acele bagaje nu reprezintă altceva decât experienţele trecutului tău pe care, dacă le-ai lăsa la locul lor ai putea să laşi soarele să îţi lumineze şi încălzească fata şi tu să vezi calea pe care vei merge.

Aşa, vei putea să fii sigur pe tine, să vezi şi să urmezi calea eliberat.

Din păcate majoritate oamenilor sunt exact cum îţi spuneam mai sus.

Cară după ei experienţe de care nu mai au nevoie şi care le fac imposibilă deplasarea.

Cum să ai încredere în tine şi în paşii pe care îi faci dacă tu nu vei înainte, ci te uiţi doar în trecut?

E imposibil atunci când eşti încărcat de toate. Partea proastă e că sunt lucruri nefolositoare.

Partea bună e că poţi scăpa de ele oricând.

Am văzut oameni care poartă de ani de zile în braţele sale aceste greutăţi şi care nu mai pot vedea în faţă un viitor.

Nici nu are cum să fie altfel atâta timp cât vederea îţi este obturată de experienţele trecutului tău.

Îţi este greu să crezi că poţi să schimbi ceva şi singurele lucruri pe care le poţi face e să disperi şi să vezi frustrat cum trece timpul şi cum oportunităţile se pierd în timp ce tu încerci să îţi găseşti calea.

 

Ce aduce pentru tine noul an? 

Aduce o nouă cunoaştere, eliberare şi libertate în obţinerea rezultatelor? Sau aduce aceleaşi rezultate slabe, evoluţie îngreunată şi multe scuze?

Dacă simţi că acum e momentul să foloseşti toată frustrarea pe care ai adunat-o de atâta timp şi să o transformi în putere şi în combustibil pentru împlinirea rezultatelor tale, am pentru tine o propunere.

Te invit să porneşti în Călătoria către adevărata putere din tine, poate cea mai importantă călătorie de cunoaştere şi dezvoltare personală pe care o poţi face pentru tine, extrem de necesară mai ales acum la început de an.

Este locul în care înveţi cum să te detaşezi de trecutul tău şi de tot ceea ce nu mai poţi schimba, cum să te vindeci şi să te împaci tu tot ce a fost şi să descoperi care sunt acei demoni care îţi sabotează obţinerea rezultatelor şi te fac să îţi pierzi încrederea în sine.

E o călătorie transformaţionala în care înveţi cum să elimini gândurile şi convingerile care te ţin pe loc, cum să îţi controlezi emoţiile şi îmbunătăţeşti comportamentele astfel încât tot ceea ce crezi, simţi şi faci să fie aliniat cu ceea ce eşti tu cu adevărat.

Vei învăţa cum să mergi înainte fără să îţi mai pese de părerea oamenilor şi îţi vei dezvolta motivaţia şi respectul de sine.

Vei afla secretele prin care oamenii într-un mod simplu lucruri atât de complicate şi vei pune bazele unui viitor creat în conformitate cu dorinţele tale.

Te invit să porneşti în cea mai importantă călătorie pe care o poţi face la începutul anului şi să îţi dai voie să descoperi ce om minunat eşti şi cât de multe poţi face.

Cele mai importante lucruri în viaţă încep cu o decizie şi faptul că ai ajuns să citeşti acest articol, până la capăt, nu e întâmplător.

Poţi să ratezi oportunitate asta şi nimic nu se va schimba sau poţi să profiţi de ea şi să pui capăt scuzelor şi amânării.

Ia acum decizia să investeşti în tine la început de an şi comandă cartea Călătoria către adevărata putere din tine apăsând imaginea de mai jos:

 

 

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *