Motivul pentru care nu faci ceea ce știi că trebuie să faci

Una dintre marile probleme cu care mă confrunt de când încerc să-i ajut pe cititorii mei să-și creeze o viață care să li se potrivească, este că majoritatea nu acţionează.

Simt că vor să schimbe anumite aspecte ale vieții lor.

Stiu ce trebuie să facă pentru a le schimba, dar săptămânile, lunile și anii trec și nu fac absolut nimic în această direcţie.

Când îi întreb de ce se comportă aşa, îmi oferă cele mai variate răspunsuri:

 • Nu am timp
 • Încă nu sunt pregătit
 • Nu sunt sigur dacă asta vreau

Dar realitatea este că acelea sunt doar poveștile pe care și le spun singuri pentru a justifica lipsa de acţiune.

Motivul real al inacţiunii pentru care oamenii nu fac ceea ce știu că trebuie să facă este acela că, ei cred că trebuie să simtă un anumit mod de a acționa.

 

De exemplu, ei cred că:

 • Trebuie să se simtă pregătiți să înceapă să citească acea carte.
 • Să se simtă pregătiţi să asculte acea meditaţie sau să facă acel exerciţiu.
 • Trebuie să se simtă motivați să meargă la sală în fiecare după-amiază.
 • Trebuie să se simtă calmi și în siguranță pentru a putea aborda discuțiile cu acel bărbat sau acea femeie de la serviciu.
 • Să se simtă pregătiţi să ia o decizie, să acţioneze diferit, să dezvolte noi obiceiuri.

 

Și ce se întâmplă în mod real?

Îşi petrec întreaga viață așteptând să se simtă mai pregătiți, mai motivați sau mai în siguranță, dar așa cum nu se întâmplă niciodată, în final nu fac nimic.

Ţi s-a întâmplat şi ţie asta?

Vestea bună este va, din fericire, noi oamenii nu funcționăm așa.

 

Există 2 mari adevăruri pe care ţi le spun acum şi pe care vreau să le ţii minte toată viaţa:

 • Emoțiile tale nu îţi condiţionează acțiunile.
 • Nu trebuie să te simțiți în niciun fel pentru a putea acționa.

Și dacă nu mă crezi, gândeşte-te că în fiecare dimineață când sună alarma, te ridici din pat şi mergi la serviciu, chiar dacă nu ţi-ai dorit cu adevărat să te dai jos.

Nici când ai fost la mare pentru prima dată sau la un bazin şi ai intrat în apă, nu erai pregătit să faci asta, dar totuşi ai făcut-o.

Nici când te-ai îndrăgostit şi ai fost prima dată într-o relaţie nu ai aşteptat un anumit moment  sau să simţi o anumită stare ca să o poţi face.

Ai făcut-o chiar dacă în interiorul tău erai temător, zburau fluturaşii sau erai speriat de moarte.

În aceste cazuri, dar şi în multe altele la care te poți gândi, ai reușit să acționezi chiar dacă emoțiile tale nu te-au însoțit, deci nu există nimic care să te împiedice să o faci din nou.

În plus, luarea de măsuri este de obicei cea mai bună (și uneori singură) modalitate de a schimba modul în care te simți.

 

Gândeşte-te la asta …

Când îți este lene să mergi la sală? Când ești acolo și începi să te antrenezi sau nu cumva apare înainte să faci asta?

Mai exista lene în momentul în care ai ajuns şi începi să te antrenezi?

Când deja ai luat o anumită decizie, nu cumva eşti mai bine decât erai înainte să iei acea decizie?

Nu emoţiile tale sunt cele care îţi determină acțiunile. În schimb, acţiunile tale sunt cele care determină modul în care te simţi.

Pentru mine, a înțelege acest lucru și a fi capabil să acționez în ciuda emoțiilor tale, este ceea ce diferențiază un profesionist de un amator și este, împreună cu perseverenţă, cea mai importantă calitate pe care trebuie să o dezvolți dacă vrei să reușești să-ți creezi o viață pentru măsura.

 

Nu poţi lăsa emoțiile să stabilească ceea ce ai de făcut sau nu.

Nu poți fi un sclav al sentimentelor tale.

Dacă ai făcut asta până acum, e timpul să încetezi să o mai faci.

Şi încă ceva…

Dacă o vei mai face şi de acum înainte, o faci total asumat şi pe propria ta răspundere.

Poate înainte nu erai conştient de asta, dar acum, ajungând până aici, ai înţeles foarte bine acest lucru şi nu mai poţi spune că nu ştiai.

În schimb, trebuie să iei decizia de a fi profesionist și de a te obișnui să faci ceea ce îți datorezi.

 • Indiferent dacă te simți pregătit sau nu!
 • Indiferent dacă te simți motivat sau nu!
 • Indiferent dacă te simți în siguranță sau nu!

 

Pentru că alegi calea pe care o alegeți, chiar dacă te dedici pasiunii tale, va exista întotdeauna frică, incertitudine și zile în care nu vei dori să te ridici din pat.

Și numai acționând în ciuda acestor emoții negative, veți obține rezultatele pe care le cauţi și, în proces, vei schimba modul în care te simţi.

Dar ce să faci când aceste emoţii negative „urla” mai tare decât dorinţele tale?

Ce să faci atunci când, pentru a te pune în mişcare şi pentru a acţiona, simţi că e nevoie de un efort uriaş din partea ta?

Ce să faci atunci când nu exista susţinere şi ajutor necondiţionat în procesul de a avea încredere în tine şi de a acţiona, chiar şi atunci când emoţiile pe care le simţi nu îţi sunt atât de favorabile?

Cum să nu mai simţi că duci o luptă împotriva ta de fiecare dată când vrei ca ceva să îţi iasă bine, dar emoţiile tale te împiedica?

De cele mai multe ori a fost pus în postura de care îţi vorbesc aici şi înţeleg bine modul în care emoţiile noastre, bagajul unui trecut care încă există în prezentul nostru, dar şi lipsa de încredere nu fac altceva decât să ne stoarcă de energie.

Când alţii obţin rezultate, iar tu obţii doar frustrare la kilogram, nu ştiu cât de mult poţi să îţi mai păstrezi optimismul şi încrederea în forţele tale.

Când oamenii trag linie la final de an, iar tu vezi că nu a ieşit chiar aşa cum ţi-ai dorit şi nu pentru că nu ai vrut, ci pentru că nu te-ai simţi în forma corectă de a acţiona, în tine încă pâlpâie o dorinţă.

 

Dacă eşti în situaţia asta, dă-mi voie să te îmbrăţişez şi să îţi spun că nu eşti singur!

Te înţeleg, te susţin şi sunt alături de tine şi vreau să te ajut.

De când am început să lucrez cu oamenii, am reuşit să dezvolt în ei curajul şi acea atitudine care să îi facă să se mişte, să înceapă să acţioneze pentru a obţine ceea ce îşi doresc cu adevărat.

Toate aceste reuşite ale lor mă încarcă şi mă face să continui de fiecare dată cu mai multă implicare şi devotament.

Am fost şi eu în situaţia în care acţiunile mele depindeau de emoţii şi mă simţeam ca într-o parcare, neputincios şi singur, iar viaţa cu tot ce are ea mai frumos trecea pe lângă mine.

Stăteam acolo pe margine şi vedeam cu oameni care erau mai puţin pregătiţi decât mine reuşeau să îţi atingă visurile şi asta mă făcea să am şi mai multă frustrare.

Cum oare toţii reuşeau şi numai eu nu….

Ce făceau corect şi eu făceam greşit?

Cum îşi dădeau ei la o parte emoţiile şi aveau energie să obţină pentru ceea ce îşi doresc?

Ei bine, am înţeles toate astea şi atunci când am realizat cât de simplu poţi să atragi destinul de partea ta, am zis:

Doamne!

Cât de mult timp am pierdut!

 

Am descris tot acest proces de transformare interioară şi de construire a propriei persoane, de trecere de la neputinţă la acţiune, într-un program pe care l-am numit Academia Depăşeşte Limitele.

Cursul Academia Depăşeşte Limitele îţi arăt pas cu pas, în fiecare lună, care sunt paşii pe care îi ai de făcut pentru a dobândi acea mentalitate a învingătorului care acţionează indiferent de emoţiile pe care le are şi ajunge să îşi îndeplinească visurile.

Cursul este gândit că un asistent personal care luna de lună te trece prin cele mai importante domenii ale vieţii tale pentru că tu să obţii rezultate, fără să mai ţii cont de emoţii, fără să mai fie nevoie să fii pregătit.

Pur şi simplu, parcurgea fiecare etapă gândita special, vei ajunge să fii la panoul de comandă al vieţii tale, să ai încredere şi curaj să acţionezi atunci când îţi doreşti.

Vei accesa zone necunoscute ale interiorului tău de unde poţi extrage forţa şi puterea de care mulţi oamenii nu ştiu şi o poţi folosi în avantajul tău.

Va fi acea schimbare de care ai nevoie pentru a trece de la statul pe margine, debusolat şi plin de teamă, la omul care obţine ceea ce îşi doreşte fără prea mari bătăi de cap.

Vei putea poate pentru prima dată să te vezi cu adevărat aşa cum eşti, fără distorsiuni şi vei afla lucruri incredibile despre tine.

Vei putea să ai curajul să faci ceea ce simţi că e nevoie să faci şi vei acţiona ghidat de vocea ta interioară.

Luna de luna, parcurgând fiecare modul, ea va prinde glas şi te va îndrepta spre cele mai bune decizii.

 

Cursul este ceea ce mi-am dorit întotdeauna să realizez!

Are atât parte teoretică, dar şi parte practică.

Timpul nu îmi permite să-i ajut pe toţi cei care au nevoie de mine, aşa că prin intermediul acestui curs îţi arăt fiecare pas pe care îl ai de făcut!

E un  proiect la care am muncit ceva timp.

Am scris multe cărţi şi sute de articole de-a lungul timpului şi am ajutat o mulţime de oameni prin intermediul resurselor pe care le-am oferit.

Cred cu tărie ca am făcut toate astea ca să pot ajunge să realizez acest curs.

Acolo am pus tot ce ştiu, am experimentat şi am văzut că funcţionează până la ora actuală şi am să ofer lecţii noi în fiecare lună.

Dacă îţi doreşti şi tu ca rezultatele tale să nu mai depindă de stările tale emoţionale, te aştept alături de mine în Academia Depăşeşte Limitele unde luna de lună vei fi încurajat şi ghidat ca să reuşeşti.

Apasă pe bannerul de mai jos şi înscrie-te acum:

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *