Cum sa dobandesti mai multa putere in fiecare moment dificil

Cu totii am trecut prim momente grele, tensionate si cu totii am spus la un moment dat ca nu mai putem si ca acela ne este sfarsitul.

Daca esti ca si mine, inseamna ca ti-ai spus de multe ori acest lucru, dar de fiecare data dupa ce depaseai un anumit moment dificil vedeai ca inca supravietuiesti, pentru ca mie mi s-a intamplat de fiecare data asta.

Cand dau de necaz, greseala oamenilor e ca se concentreaza pe ceea ce nu au la momentul respectiv, pe ceea ce poate au pierdut, dar ignora lucrurile de care dispun, ce reprezinta doar uneltele prin care pot sa depaseasca orice moment dificil.

Multi se concentreaza pe lucrurile care merg rau, pe scenarii care mai de care mai interesante despre cum putea fi evitata o anumita situatie si incearca din rasputeri sa schimbe trecutul care dupa cum stii nu mai poate fi schimbat.

Concentrarea pe trecut si pe toate lucrurile pe care le-ai pierdut din trecut iti apasa pe umeri tot mai greu si te indeparteaza de la focusul pe solutii, fiind cel mai important aspect al fiecarei probleme.

Ani la rand imi plageam de mila si aveam un obicei de a posta in victima trista si neputincioasa.

Petreceam o multime de timp in trecut, incercam sa schimb lucrurile de acolo si nu acceptam deloc situatiile grele pentru ca eu aveam convingerea ca puteam evita de fiecare data anumite situatii si credeam ca nu am forta necesara de a schimba ceva.

De fiecare data pierdeam pentru ca imi prelungeam si mai mult suferinta si crede-ma ca nu este un lucru placut.

Am invatat in timp anumite lectii si mi-am dat voie sa analizez altfel situatia, sa inteleg rolul pe care il are fiecare experienta tensionata in viata mea si lucrurile au inceput sa mearga spre bine.

Pentru ca vreau sa te ajut, iti prezint in continuare cateva mici trucuri ce te vor ajuta nu doar sa intelegi mai bine fiecare moment dificil si sa iti recapeti increderea si forta de a trece cu bine peste greutati, dar te vor ajuta sa actionezi in asa fel incat sa iti consumi un mimin de energie si de implicare emotionala, aratandu-ti modul corect de abordare.

1. Intelege ca nu exista esec

Toti avem parte de nereusite in viata, de mici opriri pe care le facem in drumul nostru catre succes si de fiecare data avem datoria sa mergem inainte.

Am patit de multe ori sa intampin diverse dificultati in drumul meu spre lucrurile pe care mi le-am dorit si de fiecare data am mers inainte, chiar daca spuneam ca nu mai pot.

Este perfect in regula sa dai de anumite dificultati pentru ca nimeni nu scapa de ele si toate acestea alcatuiesc viata.

Multi se tem de esec si vor sa scape de el.

Isi doresc ca drumul pe care il au de parcurs pana la succes sa fie lin, fara dificultati si cat mai scurt, insa acest lucru nu se poate.

Nu esecul este problema pentru ca el nu exista, dar modul in care percepem esecul poate reprezenta finalul calatoriei noastre pentru multi dintre noi.

Am vazut o multime de visuri ce s-au ruinat din cauza asa zisului esec ce in realitate nu este un punct fix, ci doar o mica abatere ce te anunta ca esti pe drumul cel bun.

Cei care reusesc in viata sunt cei care continua cu mult curaj sa mearga inainte, iar eu imi doresc sa fii unul dintre ei.

2. Focuseaza-te pe solutii

Obisnuiam de fiecare data sa scormon trecutul si sa incerc sa repar de acolo o multime de lucruri.

Imi consumam energie si timp inutil pentru a face scenarii posibile si corecte pe care ar fi trebuit sa le traiesc si incercam astfel sa fug de situatie, de prezent si de realitate.

Nu ma focusam pe solutii si automat ca nu gaseam nici solutii optime pentru a pune capat suferintei mele.

Am invatat intr-un tarziu ca, cu cat de vei intoarce in trecut si vei scormoni acolo, cu atat vei ramane in trecut pentru ca acolo de fiecare data vei gasi ceva de care sa te legi.

Traieste in prezent pentru ca locul tau este aici si acum si axeaza-ti atentia pe solutii pentru ca ele conteaza cu adevarat.

3. Invata din fiecare greseala si propune-ti sa nu o mai repeti

Viata are acel dar de a ne ajuta sa invatam la tot pasul.

Oamenii sunt cei mai buni profesori, situatiile prin care trecem sunt locuri de unde invatam si multe altele.

O lectie invatata nu se va mai repeta si daca viata pe care o ai in prezent nu te multumeste, cu siguranta ca ai facut anumite alegeri ce te-au adus pana aici, dar in punctul in care ai puterea sa schimbi ceva.

O lectie pe care nu o inveti se va repeta si vei avea surpriza sa treci prin aceleasi experiente prin care ai trecut si din care puteai invata si schimba ceva in viata ta.

Atunci cand in cale iti este aruncata o anumita situatie, gandeste-te la doua lucruri importante.

Ce pot invata din aceasta situatie sau care este lectia?

Ce pot face diferit data viitoare?

Sunt intrebari esentiale pe care sa ti le pui pentru a invata si pentru a putea actiona diferit data viitoare, aranjand lucrurile in favoarea ta.

4. Retine ca tot ce apare in calea ta are menirea de a te ajuta sa evoluezi si sa cresti

In fiecare zi trecem prin fel si fel de experiente si toate au scopul de a ne ajuta sa devenim o varianta mai buna a noastra, sa fim mai puternici, mai increzatori, mai fericiti.

Chiar daca orice schimbare este dureroasa la inceput, dar te asigur ca este foarte placuta pe termen lung.

Poti avea lucrurile pe care ti le doresti, poti sa treci mai bine peste orice moment dificil din viata ta prinzand mai multa putere daca te gandesti ca orice eveniment din viata ta nu are rolul de a te opri din drumul tau, ci de a te ajuta sa fii mai puternic si mai bun.

Porneste mereu de la aceasta premisa si crede cu tarie ca nimic nu este intamplator in viata ta, ci totul este pus pentru a te ajuta.

Iti doresc sa ai intelepciunea ce te ajuta sa vezi ca totul in viata depinde 100% de tine.

Iti multumesc mult!

Cu prietenie, Florin Iacob

banner jos

articole calatoria

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *