4 moduri de a rămâne puternic atunci când totul merge rău

Îmi amintesc şi acum de o perioadă dificilă din viaţa mea.

Eram nemulţumit de rezultatele pe care le aveam atunci, (mai corect spus de lipsa rezultatelor în multe domenii) şi aveam să trec printr-o totală nemulţumire faţă de viaţa mea.

Mă simţeam neînţeles, singur şi trist şi nu aveam nici măcar o idee cum pot să depăşesc acea criză existenţială prin care treceam.

În mintea mea îmi rulam tot mai multe întrebări şi încercam să găsesc motivele pentru care am ajuns în acel punct dificil din viaţa mea.

Cu mare regret priveam în urmă şi mă învinovăţeam atât de mult de starea neplăcută în care mă aflam.

A venit o zi în care am înţeles, poate pentru prima dată, că nu ar fi necesar să mă blochez, să îmi plâng atât de mult de milă şi simţeam că era timpul să trăiesc cu adevărat.

Am privit detaşat şi am încercat să înţeleg ce anume se ascundea în spatele acelei perioade şi am observat că aveam nevoie să fiu puternic în continuare pentru că doar aşa puteam să câştig.

 

Am lăsat starea de suferinţă să se manifeste şi apoi am tras aer în piept şi am început să observ lucrurile mult mai detaşat.

Am înţeles atunci că rolul unor perioade dificile nu este acela de a te dărâma, ci de a te transforma cu adevărat. În război se nasc marii campioni, nu iau naştere victimele.

Câteodată este nevoie să mori pe interior ca să poţi renaşte în exterior, să dai voie unei noi persoane să se nască, să crească şi să devină mai bună.

Majoritatea oamenilor văd momentele dificile ca un sfârşit sau un prag de suportabilitate atins şi cred că nu vor putea să depăşească momentul greu.

Nici nu se văd în stare să observe dincolo de zidul mare ce li s-a pus în faţă, şi din această cauză pierd o mulţime de lucruri.

Să ai puterea să mergi înainte, să nu îţi plângi de milă şi să te concentrezi doar pe soluţii, reprezintă comportamentul pe care ai nevoie să îl adopţi pentru a ieşi învingător, iar eu asta vreau de la tine.

Şi pentru că primesc foarte multe e-mail-uri în care oamenii îmi scriu că nu au puterea să depăşească momentele dificile din viaţa lor, momente ce îi fac să piardă din energie şi le aduce multă suferinţă, m-am gândit să fac mai jos o mică lista cu 4 moduri de a rămâne puternic atunci când totul merge prost.

Aş vrea să îţi dau un mic ghid pe care eu personal îl folosesc de foarte mult timp şi îl recomand şi oamenilor care îmi scriu în fiecare zi, un ghid ce îţi va da o putere incredibilă atunci când decizi să îl urmezi.

 

1# Rămâi pozitiv şi câştigă bătălia care se dă împotriva ta

Poate ţi se pare ciudat că îţi cer să fii pozitiv atunci când dai de un moment dificil, dar în spatele acestui sfat se ascunde o putere incredibilă.

Ce fac oamenii atunci când dau de un moment dificil?

Se adâncesc şi mai mult în starea de suferinţă, încep să hrănească tot mai multe gânduri negative, caută vinovaţi şi cred că momentul respectiv reprezintă întreaga lor viaţă.

Ei bine, pentru că tu să nu intri în acest cerc vicios al gândirii şi al comportamentelor nefolositoare, aş vrea ca în momentele în care treci prin ceva dificil să încerci pe cât posibil să păstrezi o gândire şi o atitudine pozitivă.

Atunci când ai puterea de a face asta, se întâmplă ceva cu adevărat miraculos.

Adoptând o atitudine pozitivă, te conectezi la partea operaţională, ca partea de acţiune şi de strategie bazată pe soluţii şi ieşi din tiparul unei victime care îşi plânge de milă şi strigă atât de tare cât de mult suferă într-un anumit moment şi cât de greu îi este să vadă partea bună.

În realitate, doar o atitudine pozitivă într-un moment dificil te poate ajuta să observi lecţia şi mesajul din spate şi să te axezi pe soluţii optime.

 

Cel mai bun moment să fii cu adevărat pozitiv este atunci când în jurul tău lucrurile nu merg atât de bine şi pentru alţii “nu merită” să fii pozitiv.

Pentru a atrage fericirea de durată nu înseamnă că nu vei mai da de probleme, ci înseamnă că ai puterea de a face faţa tuturor problemelor prin care treci.

În viaţă totul depinde de tine şi de modul în care alegi să reacţionezi la tot ce se întâmplă.

Un moment dificil poate însemna pentru tine un capăt de drum, un prag maxim de suferinţă sau poate însemna o binecuvântare şi o adevărată transformare.

Puterea unui zâmbet născut din suferinţă nu se compară cu absolut nimic.

Asta nu înseamnă că ai nevoie să suferi pentru a putea fi fericit, dar chiar şi atunci când în viaţa ta sunt motive de suferinţă, tu să ai capacitatea de a rămâne ferm pe poziţii adoptând o atitudine de învingător.

 

2# Observă paşii cei mai mici

Atunci când întâmpinăm un moment dificil, noi oamenii încercăm de fiecare dată să vedem cum anume putem rezolva întreaga problemă şi pierdem din vedere ceea ce putem rezolva în mod etapizat, în paşi de acţiune.

Dorim ca totul să dispară peste noapte şi dacă putem cumva că noi nici să nu ne implicăm, să stăm ziua făcând fel şi fel de lucruri, iar apoi să punem capul pe pernă şi de dimineaţă când ne trezim, că prin minune, toate problemele să dispară.

Ei bine, acest lucru nu este posibil, dar putem să facem paşi mici, dar foarte importanţi.

Mulţi oameni îşi construiesc în mintea lor adevăraţi munţi şi încearcă să cucerească o lume întreagă dintr-o dată, ceea ce poate de multe ori să îi blocheze şi să îi ţină pe loc.

Pentru a putea înţelege mai bine principiul ce presupune realizarea unor paşi mici, aş vrea acum să te gândeşti că indiferent de câţi bani ai avea acum în buzunar şi chiar dacă ai primi o sumă extrem de mare de bani chiar acum, oricât de mulţi oameni ai angaja, nu poţi să construieşti o casă din cărămizi în câteva ore, peste noapte, chiar dacă s-ar lucra încontinuu şi ai angaja tot mai mulţi oameni.

 

Toate marile realizări au nevoie de timp şi la fel şi construcţia unei case are nevoie să se realizeze pas cu pas, cărămidă cu cărămidă.

A căuta rezolvări rapide şi soluţii instante nu este un proces prea plăcut şi recomandat pentru că îţi poate aduce multe frustrări şi dezamăgiri.

Ai nevoie să înţelegi că totul are nevoie de timp şi chiar atunci când totul pare rupt în bucăţi, vreau să nu uiţi că există soluţii în fiecare bucăţică ruptă.

Păstrează-ţi entuziasmul şi încrederea că totul o să fie şi în favoarea ta.

 

3# Acceptă şi înţelege ceea ce se întâmplă

Mulţi oameni se aşteaptă ca viaţa să fie o linie dreaptă care să prezinte întotdeauna o siguranţă şi mulţi îşi doresc să cunoască foarte bine ce urmează să li se întâmple în ziua următoare, în câteva săptămâni, în câteva luni şi de ce nu chiar şi în următorii ani.

Oricât de mult am încerca, nu putem să fim siguri niciodată de nimic nici măcar de zilele pe care le avem de trăit pentru că, în orice dimineaţă, putem să nu ne mai trezim sau ni se poate întâmpla ceva în orice moment şi multe lucruri neprevăzute pot apărea în calea noastră.

Astăzi putem avea totul şi mâine putem să pierdem şi să nu rămânem cu nimic din tot ce avem astăzi.

Prea mulţi oameni caută siguranţa şi acest lucru nu se poate obţine niciodată.

Ceea ce ai nevoie să faci este să nu mai opui rezistenţă la ceea ce se întâmplă, să laşi viaţa să decurgă normal, să ai mai multă încredere în tine şi în ceea ce urmează să se întâmple şi vei vedea ca procedând astfel, vei reuşi să eliberezi din interiorul tău o mulţime de tensiuni inutile acumulate.

 

Nu poţi obţine niciodată pacea evitând ceea ce se întâmplă, ci ai nevoie să accepţi şi să mergi mai departe chiar şi atunci când lucrurile nu merg atât de bine în viaţa ta.

Mulţi oameni aleg să poarte în continuu un război cu propria persoană încercând să se opună cursului firesc al vieţii, al evenimentelor şi acest lucru le provoaca multă suferinţă.

Viaţa e prea scurtă să alegi să fii într-un permanent război cu tine însuţi.

Alege să trăieşti fără frică, să accepţi ceea ce se întâmplă şi să cauţi în interiorul tău resursele necesare care te ajută să mergi mai departe chiar şi atunci când întâmpini momente dificile.

 

4# Aminteşte-ţi că aproape totul este pe moment

Ştiu că ai avut ca oricare dintre noi unele momente în care ai suferit şi te-ai simţit demoralizat şi ai avut impresia că momentele care te încercau atunci sunt permanente şi credeai că vor rămâne toată viaţa ta.

Şi eu picam destul de des în această capcană şi credeam că furtuna în care mă aflam de multe ori va fi prezentă mult timp, dar am înţeles că orice ploaie se opreşte după un anumit timp, oricât de multe fulgere şi tunete a avut.

Am înţeles că orice suferinţă este temporară şi că imediat după ce ea se manifestă apare inevitabil vindecarea.

Am înţeles că oricât de negru ar fi întunericul este nevoie de doar o flacără de lumânare pentru a face lumină.

Am înţeles că oricât de lungă ar părea noaptea, soarele are puterea de a străluci şi de a lumina întreaga zi.

Am înţeles că oricât de grea ar fi o iarnă şi oricât de geroasă, după o perioadă vine din nou primăvară şi ghioceii ies curajoşi din zăpadă.

 

Aş vrea să îţi aminteşti în fiecare dimineaţă de toate aceste lucruri şi să observi că oricât de mult ai încerca să te opui nopţii să mai rămână şi a suferinţei din sufletul tău, ea nu va putea rămâne prea mult timp pentru că dimineaţă cu soare, zâmbete şi lumina va şterge întunericul rece şi trist.

Priveşte în fiecare zi câte lucruri extraordinare se întâmplă în jurul tău şi alege să te bucuri de fiecare nou început pe care viaţa ţi-l oferă în fiecare dimineaţă.

În final, iti sunt profund recunoscator ca mi-ai acordat din timpul tău preţios şi ai citit până la capăt, drept pentru care, da-mi voie sa te rasplatesc cu ceva super valoros care are puterea de a aduce o imbunatatire semnificativa in viata ta.

Am o surpriză mare pentru tine!

Ţi-am pregătit 5 Lecţii Gratuite pe E-mail, în care îţi arătat pas cu pas cum să schimbi acele convingeri negative care te limitează şi îţi fură oportunităţile. Înveţi cum să renunţi la un mod de gândire care te limitează şi îţi sabotează rezultatele şi cum adopţi o gândire care să te ajute să obţii ceea ce îţi doreşti

 

Ce beneficii îţi aduce cursul pe care ţi-l ofer gratuit?

 • Descoperi cum s-a format gândirea negativă şi cum o poţi transforma în gândire pozitivă, fără pic de efort
 • Afli ce impact au convingerile negative în viaţa ta şi cum acestea îţi compromit rezultatele fără să fii conştient de asta
 • Identifici care sunt convingerile tale negative şi primeşti un plan testat de restructurare şi eliminarea a lor
 • Vezi cum să întrerupi imediat efectul negativ al convingerilor negative asupra ta şi obţii libertatea emoţională
 • Descoperi care e povestea mea şi cum am fost ani la rând chinuit de o convingere care mi-a umbrit întreaga existenţă (o lecţie uimitoare care are puterea de a-ţi schimba viaţa, fără pic de exagerare)

Apasă pe imaginea de mai jos şi înscrie-te ca să primeşti Lecţiile GRATUIT! 

Comenteaza pe Facebook

3 comentarii la „4 moduri de a rămâne puternic atunci când totul merge rău”

 1. Am avut timpul si rabdarea necesara pentru a citi articolul tau si chiar nu am avut de pierdut nimic.Am o problema existentiala destul de groasa.Inca din perioada adolescentei atrag persoane nepotrivite…incepand de la” prieteni” pana la relatiile de cuplu in special.toate experientele trecutului m au facut sa mi pierd increderea pe partea cu genul feminin.in mintea mea s a creat blocaj puternic in a mai cladi cel putin o familie.pur si simplu nu mai pot lega relatii de teama..

  Nu mai vreau triunghiuri amoroase,nu mai vreau sa aloc timp si energie ca apoi totul sa se naruie brusc…

  De fiecare data cand am acordat incredere si m am purtat corespunzator se pare ca am fost luat de prost.de multe ori ma intreb problema e la mine??trebuie sa ma mint pe mine sa fiu altfel decat ceea ce sunt sa mearga lucrurile?
  Mi am pierdut rabdarea si credinta in oameni in general.

  Sunt satul sa tot aud ca …nu era pt tine …ca nu cauti unde trebuie.

  Problema e ca nu caut…atrag!!
  Am observat iarasi ca daca esti asa zisul „alpha male”(genul ala de barbat narcisist care se poarta cu persoanele de langa el doar flatandusi propriul ego ..cam ai parte de tot ce ti doresti.ce sa mai inteleg din tot cacatul asta paradoxal?

  Nu pot fi altceva decat ceea ce sunt…asa ca nu stiu care mai e solutia in toata dilema asta.La fiecare interactiune cu o femeie deja in mintea mea apare gandul negru…”daca se va intampla la fel?”
  In ceea ce priveste partea cu prieteniile …nu mai pot lega asa ceva.sau cel putin nu mai am timpul si rabdarea necesara si totodata vulnerabilitatea sa se intmple asta.un sfat oricat de mic ar fi el mi ar fi de folos.multumesc anticipat:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *