Revelaţii pe care le-am avut în cei 10 ani de atacuri de panică

Am suferit de atacuri de panică mai bine de 10 ani. A fost o perioadă teribilă în care anxietatea şi frica au pus stăpânire pe mine şi m-au controlat cum nimeni nu a făcut-o niciodată.

Aveam atacuri de panică zilnice, foarte puternice şi viaţa îmi era limitată şi depresivă.

Îmi doream să existe ceva care să mă scoată din acea situaţie, dar se pare că nimic nu m-a ajutat în mod real, chiar dacă am încercat fel şi fel de metode şi tratamente.

Singură acţiune care mi-a fost cu adevărat folositoare a fost aceea de a pătrunde în interiorul meu, de a înţelege de ce apar anumite gânduri, emoţii şi comportamente.

A fost o muncă titanică de documentare despre frică şi atacuri de panică.

O muncă de autocunoaştere, de vindecare şi de iertare.

Îmi doream foarte mult să înţeleg ce se întâmplă cu adevărat în mintea mea.

Anxietatea nu apare pur şi simplu în viaţa ta. Ea vine cu un mesaj puternic şi are întotdeauna intenţii pozitive.

Desigur că, dacă vei lupta în fiecare zi cu ea şi o vei considera că ceva extrem de rău, îţi va da foarte mari bătăi de cap şi nu vei ajunge niciodată să înţelegi de ce a apărut şi modul în care te ajuta să fii mai bun.

Aceasta este una din lecţiile pe care eu nu le-am ştiut şi nici nu am vrut să o învăţ prea repede.

A fost greu pentru că era mereu o luptă între mine şi propriile stări.

Refuzând să îmi ies din propriile gânduri şi să accept şi o altă realitate, nu am făcut altceva decât să îmi prelungesc agonia pe mai mulţi ani şi să ratez tot mai multe oportunităţi.

Ştiu din propria experienţă câte lucruri pierzi din cauza anxietăţii, din cauza fricii şi din cauza atacurilor de panică. Mai ştiu şi că e al naibii de greu să accepţi că, deşi îţi este greu şi suferi, totuşi se întâmplă şi lucruri bune în viaţa ta.

Aşadar, am înţeles în prima fază că, la momentul acela, chiar dacă nu ştiam cum să o controlez anxietatea, ştiam cum să o amplific, ceea ce înseamnă că am tot o formă de control asupra ei, chiar dacă pe negativ.

A fost un moment important şi o revelaţie uriaşă pentru mine în momentul în care am înţeles că am o influenţă mare în menţinerea şi amplificarea ei.

De la omul care nu avea nicio putere, pentru că aşa credeam, de la actorul care era obligat să joace în acel film fără să facă ceva, observăm că începusem să am o oarecare influenţă.

Deci, am înţeles că există în mine puterea de a interveni asupra propriilor stări.

E drept ca la vremea aia ştiam doar să îmi amplific trăirile, dar privind onest, era o contribuţie personală, deci aveam putere asupra tulburării.

O foloseam prost, dar asta e partea a doua 😀

Am avut revelaţia că nu mai sunt o victimă a vieţii, ci eram o victimă a propriilor gânduri, emoţii şi comportamente care nu făceau altceva decât să îmi amplifice stările.

Eram ca un copil neastâmpărat care e lovit la picior, are o rana deschisă, dar tot scormoneşte acolo, iar mai apoi se plânge de durere. Dezamăgit, aruncă vina pe viaţă pentru tot ce i se întâmplă.

O altă lecţie pe care am învăţat-o a fost aceea că eu nu eram doar anxietate, frică (de orice fel) şi atacuri de panică. Eram mai mult de atât 🙂

Întotdeauna eşti mai mult decât problemele pe care le ai!!!

Dacă treci prin acestea, ai impresia că pe întreaga ta viaţă se pune o etichetă şi că nimic altceva nu mai contează.

E drept ca frica excesivă acaparează ca o caracatiţă întreaga viaţă, dar chiar şi atunci, nu eşti doar frică.

Nu eşti definit de frica ta, de stările tale, de gândurile tale şi de emoţiile tale.

Eşti mai mult de atât!!!

Obişnuiam să îmi fac rău crezând că, atâta timp cât trec prin astea, eu nu mai însemn altceva, eu nu mai sunt bun la nimic, eu nu mai sunt în stare să fac lucruri.

Greşeam pentru că nu înţelegeam că doar o parte din mine este cea care suferă, care trece prin atacuri de panică şi care se confrunta cu teamă.

Aveam impresia greşită ca eu sunt frica mea, ca eu sunt atacurile mele de panică, dar nu realizăm că nu e vorba despre mine ca întreg aici.

Dacă te doare un deget, asta nu înseamnă că durerea este în tot corpul. Dacă nu poţi să foloseşti un singur deget, asta nu înseamnă că nu poţi să foloseşti restul corpului.

Aici a fost o altă revelaţie pe care am avut-o şi care m-a ajutat să înţeleg că nu am de ce să îmi blochez viaţa complet, crezând lucruri greşite despre mine, când doar o parte din mine este cea care se confrunta cu teamă.

Timp de 10 ani de zile, atât cât a însemnat pentru mine toată această perioadă, îţi dai seama că am încercat o mulţime de lucruri pentru a mă ajuta.

De la psihoterapie, la tratament psihiatric şi la multe terapii alternative, la cursuri şi chestii care să mă ajute. Toate m-au dus la un singur rezultat şi anume că, oriunde ai merge, oriunde ai ajunge, nimeni nu o să te ajute dacă tu nu vrei să te ajuţi şi nu depui efort în direcţia asta.

Poţi merge la specialistul secolului, dar anumite acţiuni pe care ai nevoie să le faci nimeni nu le va efectua în locul tău, ci tu eşti singurul care le poate face.

Responsabilitatea propriei vindecări sta în mâinile tale iar primul şi cel mai important pas e să fii conştient de asta şi să îţi asumi ca tu eşti singurul responsabil pentru asta.

Pentru că am înţeles cât de importantă este acţiunea în propria vindecare şi îmi doresc să te ajut şi pe tine să faci primul pas, vreau să îţi ofer o resursă extrem de puternică pe care să o foloseşti imediat, în mod gratuit şi care să te ajute în această problemă.

Cel mai rău lucru pe care îl poţi face când e vorba de frică e să amâni lucrurile, aşa că îţi ofer posibilitatea de a pune o cărămidă semnificativă eliberării tale.

Aşa cum spuneam mai sus, timp de 10 ani de zile m-am luptat zi de zi cu atacurile de panică şi anxietatea.

Tot de 10 ani am început o muncă titanică de documentare şi învăţare despre frici şi atacuri de panică.

Vreau să împărtăşesc cu tine tot ce m-a ajutat în această perioadă să controlez şi chiar să elimin atacurile de panică şi anxietatea.

Îţi ofer gratuit PDF-ul Metoda uşoară prin care am ajuns să-mi controlez atacurile de panică şi anxietatea după ce timp de 5 ani de zile am fost captiv în propria casă.

Apasă pe imaginea de mai jos şi începe să faci ceva concret pentru tine chiar acum!

Comenteaza pe Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *